Souffle cheese cake by nonaharyati
Bahan-bahan ( 18 cm );
250g Philadelphia cream cheese
50g mentega tanpa garam
80g gula halus
3 biji telur -asingkan kuning dan putih
80cc fresh cream
2 sudu kecil jus lemon
40g tepung roti
40g dry fruit
sedikit gula aising untuk hiasan
50g mentega tanpa garam
80g gula halus
3 biji telur -asingkan kuning dan putih
80cc fresh cream
2 sudu kecil jus lemon
40g tepung roti
40g dry fruit
sedikit gula aising untuk hiasan
Cara-cara;
Pukul cheese dan mentega sehingga kembang dan masukkan separuh
gula dan pukul lagi .Masukkan sebiji demi sebiji, diikuti dengan
fresh cream dan lemon jus .Masukkan pula tepung roti dan gaul sehingga sebati
Dalam mangkuk lain pukul telur putih dan gula yang separuh lagi sehingga kembang.
Dalam mangkuk lain pukul telur putih dan gula yang separuh lagi sehingga kembang.
(Bila diterbalikkan telur tak jatuh)
Masukkan dry fruit ke dalam telur putih dan kacau sebati
Masukkan adunan telur putih ke dalam adunan pertama tadi.
Masukkan dry fruit ke dalam telur putih dan kacau sebati
Masukkan adunan telur putih ke dalam adunan pertama tadi.
Gaul sebati. Kemudian masukkan ke dalam loyang dan bakar pada
suhu 160 degree selama 40-45 minit.
Loyang tu mestilah diletakkan dalam dulang yang berisi air
Setelah masak. Ayaklah gula aising ke atas kek tadi
Setelah masak. Ayaklah gula aising ke atas kek tadi
0 comments:
Post a Comment