pernah tak. korang makan nasi beraini dari sebelah selatan India.. kat sini berlambak nasi beraini dari selatan India.. ada kelainan skit dari Mamak malaysia punya nasi beraini lol... kalu kita ada kari2 kan ... diorang banyak masak berasaskan masala.. ayam masala, kambing masala.. semua tak berkuah.. kering2 gitu.. so.. ada satu menu memang i suka.. bila makan dengan beraini waktu pi kedai kat sini... menu nya terung goreng kering masala... kalu u all.. buat nasi beraini untuk hari raya.. apa kata u all.. buat ni.. memang sedap u... makan bersama nasi beraini...
TERUNG GORENG MASALA
Bahan-bahan;
Tepung sederhana masak
tepung jagung
rempah kari daging
serbuk jintan manis (kalu takde guna rempah kurma)
garam
Cara-caranya;
Potong terung kecil (mcm potong timum nk buat acar). Lepas tu gaulkan semua bahan di atas sehingga sebati, kemudian goreng dengan minyak yang panas sehingga garing, angkat dan toskan. Siap.
0 comments:
Post a Comment