Wednesday, March 21, 2007

PUFF PISANG





Puff pisang by nonaharyati
Bahan-bahan ( 1 piring );

2 keping kulit puff pastry
1 biji pisang ( boleh diganti dgn buah buahan lain)
1 biji peach tin
Sedikit gula
1 biji telur (dipukul sedikit)

Cara-cara;

Potong kulit pastry kepada bentuk kecil lebih kurang
1 1/2 inci x 1 1/2 inci, kemudian letak sehiris pisang
di dalamnya dan taburan sedikit gula
dan tutup kulit pastry di atasnya.
Sapukan telur di atasnya kemudian ulangi
utk buah peach sehingga kulit pastry habis.
Selepas itu boleh di bakar dgn suhu 180 c selama 15 minit.
** untuk pisang u all boleh letakkan milo di dalamnya...
(untuk pelbagaikan rasa) dan kulit pastry td boleh buat mcm2
btk tentu kanak kanak suka

0 comments: