Monday, November 26, 2007

SUP SAYUR KETAM


sup sayur seafood... makan macam tu pun habis semangkuk...

SUP SAYUR KETAM

Panaskan minyak masukkan bawang merah dan putih, goreng sehingga kekuningan, masukkan air satu mangkuk kemudian masukkan ketam, kubis , bunga kubis, putik jagung, carrot, cili, garam, kiub ayam dan serbuk lada. Setelah ketam masak , masukan daun saleri dan daun bawang , angkat.

6 comments:

Mat Gebu said...

sup ketam pulllaakkk!!!..ini kalau org jantan makan..sure "menyepit" jee keje dia..hahah tu jam tak bley buat keje lain laaa...ampoonnn!!!!

princessharyati said...

amboi2 CMG... statement mengalahkan org dah kawen..mcm ada experience jek..ampoun!!!

Mat Gebu said...

woooo..hahaha...laaa ampoonn..itu yg malas kawan dgn org2 dah menikah..depa tu lain pesennnn leer..

Kak Pah Sherry said...

Hahahaha.. padan ko Mat oiii... Yati.. kat sini jgn kata ketam..kulit ketampun akak blm tgk lg... satu lagi kerang... akak dh mcm org ngidam lak nk mkn 2 benda tu... 7 bulan dah yati oiiii.... tak merasa ketam & kerang.. padahal seafood fav akak tu... tp udang mmg byk kt sini...

Mat Gebu said...

Kak pah..agaknya kerang dgn ketam tak pandai cakap omputeh (mcm pakcik nie!!) itu pasal mereka malas nak ke sana..hahaha!!

princessharyati said...

hhahahha..geli hati sampai ke pagi..bila baca statement CMG... baru ku tahu betapa CMG ni klakor org yek..apa2 hal..nnti kan k.pah bila blik mlysia kerang boleh buat kering tapi ketam..tak taulah pulak..