Friday, March 13, 2009

EGG PUFF

kalu selalu tengok kekawan buat egg tart, kali ini yatt buat lak egg puff.. lagi sedap ..ialah korang pun tahu kan puff pastry tu banyak kolestrol tapi yatt ketepikan semua tu sebab sedap! kira yati main tak aci beli puff ready made malas punya pasai... tapi nak jimat time boleh tiru macam yatt kakkakakak..



EGG PUFF

puff pastry ready made

3 sudu besar double cream
1 biji telur
2 sudu besar gula

Cara-caranya;

pukul double cream dengan gula sehingga kembang (yatt pakai garpu je), lepas tu masukkan sebiji telur, sediakan loyang sapukan skit margerin, letak puff pastry di dalam loyang yang dah ada lubang-lubang tu than letak kastard egg tu di atas yek , bakar selama 10-12 minit dengan suhu 180'c ( sila baca label kat puff pastry).

1 comments:

nor said...

yatt,,,berseri2 nampak puff tu yatt..seperti sinaran sunlight dan ditambah sinaran pinggan itew..hahahhah