Tuesday, May 25, 2010
KERABU JANTUNG PISANG
KERABU JANTUNG PISANG
Jantung pisang yang di rebus dahulu dgn sedikit minyak , garam supaya di tak lebam
daun ketumbar di cincang halus
bunga kantan di rincik halus
bawang besar di mayang halus
serai di mayang halus
sedikit santan * perah santan guna air yang telah di masak
jus limau/lemon
garam gula
bahan untuk di blend;
cili api
cili besar
belacan
keresik
cincang jantung pisang kemudian campurkan dengan bahan di blend, garam dan gula serta bahan-bahan lain yang di mayang dan di potong tadi. Akhir sekali masuukan santan. sekian. selamat mencuba
Posted by princessharyati at 10:48 AM
Labels: KERABU/ACAR, SAYUR
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
salam yatt...lamanya 'dapur' yatt yg ni tak berasap. tup..tup kuar kerabu jantung pisang.yummy!!!!
salam yatt...lamanya tak dtg sini...ada kerabu jantung pisang ni cepat2 dtg..ada lagi tak..dah lama tak makan...
Salam...
first time singgah sini... lama tak makan kerabu jtg pisang!! tunggu pokok pisang depan rumah!! singgah sini ngintai2 resepi dulu!!
Salam,
kerabu ada kuah ke? Nanti nak cuba try test, mesti best ni.
Post a Comment