Senang mudah.. khas utk fruit pie atau cheese pie...
Plain crunches pie
Bahan bahan;
1 cawan tepung gandum (diayak)
2 sudu besar butter
¼ air sejuk
1 sudu kecil gula
1 ½ sudu kecil garam
Cara-caranya;
Blend tepung, garam, gula bersama butter. Kemudian masukkan air, blend lagi. Cara blend ni blend skit2. Keluarkan , lepas itu dohkan pada bentuk bulat2. Simpan doh yang di balut dgn plastic ke dalam peti sejuk selama 1 jam.
Selepas 1 jam, keluarkan doh.. canaikan doh tersebut , letak di dalam bekas pie, cucukkan dengan garpu agar bila bakar doh tidak mengelembung. Bakar sehingga kekuningan.
1 cawan tepung gandum (diayak)
2 sudu besar butter
¼ air sejuk
1 sudu kecil gula
1 ½ sudu kecil garam
Cara-caranya;
Blend tepung, garam, gula bersama butter. Kemudian masukkan air, blend lagi. Cara blend ni blend skit2. Keluarkan , lepas itu dohkan pada bentuk bulat2. Simpan doh yang di balut dgn plastic ke dalam peti sejuk selama 1 jam.
Selepas 1 jam, keluarkan doh.. canaikan doh tersebut , letak di dalam bekas pie, cucukkan dengan garpu agar bila bakar doh tidak mengelembung. Bakar sehingga kekuningan.
0 comments:
Post a Comment