yat buat ni untuk makan petang ni.. sedap makan sejuk sejuk.. rujukan resepi dr myresepi..
PUDING KASTARD JAGUNG
Bahan-bahan ;
1 cawan tepung kastad
1 1/2 cawan jagung manis
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 1/2 cawan susu cair (fresh milk pun boleh guna)
1 1/2 cawan jagung manis
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 1/2 cawan susu cair (fresh milk pun boleh guna)
Cara-cara;
Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan. Sejukkan. Siap.
2 comments:
sedapnyaa.....tapi kete tu lagi "sedap"...ahaksss..kaler merah my feberet tu..
wow... kete idaman.. CMG ke?...carrera..uuhhuuu..maintenance tinggi ni CMG...hehheheh
Post a Comment