Wednesday, March 26, 2008

KASTART PUDING BUAH




Resepi ini agak senang sangat... tapi yat tulis jugak untuk rujukan yat sendiri and to all my friend

KASTART PUDING BUAH

Bahan-bahannya;

Bahagian atas;

agar2 kering
gula
daun pandan
perasa rose
pewarna merah
buah-buahan dalam tin

Bahagian Bawah;

agar2 kering
tepung karstart
susu cair

Cara-caranya;

Rebus agar2 denagn air di dalam periuk besar sehingga mendidih. Tapis dan bahagi kepada 2. Periuk pertama, bancuh tepung kasart dan letak di dalam bersama susu cair masak seketika , tutup api. Masukkan ke dalam mangkuk, sejukan. Periuk ke dua, masukkan gula , daun pandan, perasa rose dan pewarna merah masak sehingga gula larut, tutup api dan teruskan masuk buah-buahan tin yang telah di potong kecil, sejukan seketika dan masukkan ke dalam mangkuk yang berisi kasart tadi. , Sejukan dan hidangkan dalam keadaan sejuk. sedap.

0 comments: