Friday, January 30, 2009

LAMB STEAK MEDIUM RARE



yatt rasa semua orang dah tahu nak buat lamb ni... tapi yatt ada cara yer tersendiri heheh... daging ni rasa lembut di makan.

LAMB STEAK MEDIUM RARE

Bahan-bahan;

2 ketul lamb
1/2 sudu besar beef steak pepper
1 sudu besar louisiana cajun
1/2 sudu besar paprika
1/2 sudu besar gula perang
1 sudu kecil serbuk koko
1 sudu kecil rosemary
olive oil



Cara-caranya;

Lumurkan semua bahan-bahan rempah pada lamb steak. Masukan daging lamb di dalam aluminium foil (buat macam poket beg) dan letakkan 2 sudu besar olive oil than lipat di bahagian atas aluminium foil tu dah jadi mcm bungkusan. Panaskan oven 180'C, after 10 minit masukkan di dalam oven, masak selama 30 minit. Angkat dan hidang bersama sos kegemaran u all. This one really secret resepi the best ever..

11 comments:

hana said...

yatt, asal tak jd drakula cam jiya takpe! ekekekekee.... sodap nmpk nih!

princessharyati said...

hheee.. bukan setakat dakula dah.. yatt dah jadi vampire kuiiikkiiiu

anawahid said...

kahkahkah... jaga2 sat lg dia masuk abis ngko yattt kene kata kenan keling lagikkkk... sebelum dia ckp ngko standby dulu...wakakakaka...ppssttt...yatt silap2 dia kata ngko kenan kamben dia, x pon ngko bau kamben...huahuahua..yattt nk sketttt...sedapnyerrrr

Jiya said...

nak resipi kakkkkkkk!! hehehe! kalo masak done tak sedap ker kak yatt??

Jiya said...

aikkkkkkkkkk!! aikkk!! (jelin kak ana) bila masa plak mai nii.. akekeke!

princessharyati said...

jiya kalu nak resepi kene bg upah... k.yatt nak kucin sekor warna kunin

princessharyati said...

ana- tergelak yatt baca..hahah.. jiya sat g mai.. tu taktaulah dah lap mulut dia ke yang comot penuh dgn mayonis burger dia tu hahhaaa

zaliana said...

yatt..camno nak masak lamb tu..huhu yatt citer sikit...

princessharyati said...

ok2 nnti yat letak resepi tapi kene bg 7 dulung hati nyamuk..

Jiya said...

louisiana cajun tu ada jual kat sini ker kak?? pelik jek bahan resipi ni. jakun cam kak hana.. hahaha

princessharyati said...

ada bayak jual kt careffour bahagian western delight cuba try tgk2 hehhehe tak pun mai sini beli kat sini berlambak2