Thursday, February 5, 2009

BERKECAI



time time macam nilah nak jadi.. time yatt kalam kelibut... tragis giler hari ini... aduhh hai... tengok tu .. habis tudung periuk kaca tu bersepai... dah lah tu mahai..
konon nak cantik bila masak pakai periuk kaca... bila dah jatuh nilah jadi nyer berkecai dan bersepai...

dahlah tu satu hal kene cleankan kaca-kaca tu.. aduhai.. nak tak nak kene pulak sapu lantai umah .. yatt bukan yer rajin nak sapu-sapu lantai ini.. selalu nya vakcum jek.. tapi apa nak buat kesalahan sendiri..sendiri yang tanggung... tu satu bab lah...

dah lah periuk tu yatt guna nak masak nasi.. macamna nak masak nasi lepas ni kalu takde tudung periuk kaca tu.. tolong habang sat...hampaslah...tapi dalam sepai dan berkecai n serabut otak tu sempat gak snap gambar kaca-kaca tu... yatt pun no komenlah... ada je tabiat buruk yang bermacam-macam iklan tu...
dahlah 4 day ago yatt dah bikin rice cooker rosak.. wahh... nasib ku bertimpa-timpa... aduhai...apa salah ku ...lepas ni kene hati-hati..

ppsssssssssssstttttttttttt ... ari ni kene masak sedap-sedap sebab nak bodek bos belikan periuk kaca baru... harap-harap berjayalah yatt punya bodek ari ni ye..

7 comments:

anawahid said...

mintak yatt jgn x mintak... harap2 dpt la yer...

princessharyati said...

heee... dah masak sedap ni tapi takde kata apa-apa pun senyap je cik abg kita tu... cuma dia kata bila pecah... pastu lagi dia ckp oOOoooOOOo..

zeeta said...

dah tiba masanya.. he ajal dah sampai yatt..jodoh dah tak de... nak minta beli baru la tu.. apapun hus mesti belikan wat isteri terchentaaaa.... he he

princessharyati said...

hehe.. tergelak baca zeeta punya comment .. bytheway i nak masuk blog u tapi takleh link kalu u masuk cni tinggallah link u. thks

anatahir48 said...

ala ciannya...yatt tak guna rice cooker utk masak nasi rupenya..tkpe., lepas ni heret hb tu pi beli yg baru..hehe

halen said...

alahai.. sayang dah berkecai dan bersepai plak hehe.
xper minta yg baru eh.

Jiya said...

alaaa kak.. pakai jek tudung saji wa tudung periuk nasik tu. akekekekek!! tadak tudung saji, pi pinjam ngan kak ana bini wahid tu. kikikiki