Saturday, February 7, 2009

PAVLOVA







sorry kekawan tak sempat yatt post , anak yatt yang sulung 2 tahun 5 bulan tu dah tekan butang post.
semalam gi umah member, yatt tak sempat this entry sebab sibuk buat persiapan nak pi pori , finland .. tengok2 tanpa pengetahuan yatt carl dah post pavlova ni... ok sekarang yatt dah edit bagi korang tengok biar kemaruk skitkan
jangan jelius tengok ni... dan tak mau cakap banyak tengok je. kalu kang cete panjang panjang ada kekawan geram dengan yatt..... kuwangkuwangkuwang.......recipe dari lemongrass , dah sampai sini, thanks.

PAVLOVA

Bahan-bahan;

4 large (59g/ size A) eggs (asingkan the yolk from the white)
1 cup caster sugar
3/4 cup cornflour
1 tbsp (20 mls) white vinegar

6 comments:

Jiya said...

woooaahhh!! sajli ker tu... kikikiki!

Jiya said...

mery krismasss!! hahahaha!

anawahid said...

hahahaha... yattt... pavlova tuh sama jer ngan yg lain2 dh toraiiii... x putih melepakkk... kita serupaaaa.... yattt... mmg kene kawen org putih jugak baru pass... ehehe... kalo dok odersi pon x jalannnn... hahaha...(..amik salji tuh kepal2 balik pale jiyaa..)

miriam said...

Slurp! Very nice!

princessharyati said...

jiya- jgn jelius kyatt makan pavlova atas dulang yang berisi salji.. sedap tau...kikiiii.. kalu hang nak hang pi sakat ais.. serupa dengan snow..kikiiii
ana- kita buat ais kepal yang besar skit pastu meh kita sama2 pek pale dia kikiii..
miriam- u should try this one

lelayong said...

Yatt..kejam betul..hehehhe..pavlova yatt menikam kalbu sampai naik meleleh lela kat sini..meh kirim kat lela sikit..