sedap sungguh makan masakan siti samsena (cek de sam) sampai teringat-ingat kat umah... hari ini yatt berym dengan dia tanya macamana dia masak sambal terung dia... terima kasih ct kerana berkongsi resepi.. sedap sedap
SAMBAL TERUNG BAKAR
sebiji terung di bakar dahulu
tomato di potong dadu
bahan yang di blend
bawang putih
bawang besar
cili besar
cili api
belacan
udang kering di tumbuk halus
tumis bahan blend sehingga garing masukkan udang kering dan sedikit air.. gaul rata masukkan gula dan garam sedikit mengikut rasa. last sekali masukkan terung bakar yang telah di potong dadu bersama tomato, setelah sebati angkat .. siap. daun hiasan tu yatt letak daun ketumbar hehehhe..
7 comments:
nampak pun dah sedap yatt..apa lg kalau dok mkn ngan ns pns. kalau ada ikan kering lagi le terangkatt!!hehe
yatt, ambo nih x minat terung, tp tgk terung mu iteww... terus rasa cam suka makna lak.. hehe
sy pun suka mkn terung sambal ni tp sllu duk buat goreng dulu, xpenah lg bakar..boleh try nanti.
ain- mmg terangkat...
anawahid- ambo mmg minat sgt terung niii mu try dulu nnti
zaiy- terung ni bakar buat ulam pun sedap kan
he he yatt.. pagi tadi ita baru buat terung bakar... hubby kalau wat sambal terung..suka ya amat dia.. nie nak try bakar n wat sambal... mau lagi yumyum!!
ita dubai
Kak Cik ni duduk kat Finland ek? Rauma tu kat mana ek? Dekat Helsinki ke?
http://blogresipi.wordpress.com/
Great read tthanks
Post a Comment