Wednesday, January 21, 2009

HOMEMAKE KUEHTEOW



jangan tak caya yatt dah pandai buat kuehteow sendiri kahakhakahah... suka hati ku bila tengok kuehteow menjadi haa... perasan sorang -sorang....senang jek.. budak-budak macam jiya pun boleh buat... dan kuehteow ni colour dia agak jernih macam glass.
hal cete ye, mula-mula tersalah beli tepung kat kedai asian food tu, maklumlah mata dah blur tengok macam-macam ada, pastu yatt ym dengan sifu chef Lydia tanya dia boleh buat apa denagn tepung tu pastu dia kata try for kuehteow... pastu lydia siap bagi tip and resepi lain untuk guna tepung tu isskkk bertuah sungguh yatt dapat kawan yang kongsi-kongsi ilmu nii.. bytheway thank you very much Lydia sebab tepung tu boleh di guna pakai dan kuehteow yatt menjadi cantik , licin serta sedap di makan. walahhh

HOMEMADE KUEHTEOW

Bahan-bahannya;



yatt just bancuh dengan air than kukus guna loyang yang nipis.

7 comments:

Jiya said...

aikkkk!! aikkk!! budak2 dikatanya aku... (hi5 dahi kak yatt) kak yatt... lebihan kueh teow yang lom potong tu bagus wat masker! akekekeke!

anawahid said...

yatt.. mana la nk dpt tepung tuh yattt... oooiiiii...huhuhuhu... nama pon x penah dengar...

princessharyatiz said...

tuler... yatt dapt kt kedai asian food kat sni ni tu pun kes tersalah beli...

princessharyati said...

jiya muka hang pakai sabuk cap kapak dah takyah buh2 marker

yann said...

sedapnyer kalu dapat makan kueh teow goreng ++++kerang..
kt sini batang idung kerang pun x nmpk.. huhuhuhu..
windunyerrrr mesia food..

princessharyati said...

yann ..rindu makanan kt malysia.. ye ke atau rindu makanan kat pasar malam tu... beli jek sennag tak yah masak2

yann said...

hihihi.. pandai la hang yatt..
tp kat sini kena gigih lorr kalu nk makan..takkan nk makan nasik beriyani ngan chikhen mandi jeww.. bole muntah d buatnyer..