Saturday, February 14, 2009

BABY KOBIS



memang nama dia baby kobis ke? tengok sekali macam bunga roses warna hijau. sapa yang tahu nama sayur ni? tapi sapa teka kali ini dapat pahala jek lah sebab takde hadiah untuk kuiz kali ni kuikuikuikui... kat label sayur ini tulis RUUSUKAALI, ITALIA.

8 comments:

Jiya said...

tak acii la kalo tak dpt hadiahh. dapat hadiah baby kobis tu pon ok.. kakakaka!

tu Brussels sprout (google..akekeke)

yeyyyy!! saya menang baby kobissss!!

Suzi said...

dulu pernah beli sayur ni..tapi takleh nak 'masuklah' hihihi...

lemongrass said...

betul tu Jiya,
mat saleh panggil tu brussel sprouts. we all pun tak minat sgt sbb dia pahit sikit. I guess klu u suka peria, so brussel sprouts ni mmng ngam lah, hehehe...

anawahid said...

iyer ke pahit sayur nih yattt.. eee x suka aaaa... peria pon sama... kikiki

Amy said...

salam Kak yatt,
1st time nk taruk komen kt cni. Hehehe, btw kat germany we called this rosenkohl. Kalo translate ke melayu jadik kobis rose. Ni kalo makan steak ade rosenkohl sedap jgk. Salam kenal dr germany :-)

princessharyati said...

jiya,suzi,lemongrass,ana,amy- sayur ni really sedap rasa macam kailan.. tak pahit tapi kene buka sehelai2 daun tu.. memang tak pahit for me lah.. bila makan krap krup krap kruk..heee.. try goreng macam yatt .. yatt curi resepi jamie oliver lagi kikiii

hanieliza said...

salam..
teringat masa kakliza tinggal kat UK tahun 1983 dulu..
mmg suka beli dan masak baby kobis [brussels sprout] ni..
akak just belah 2 dan rebus jer..

Hani said...

Yatt, rajin nyer you gi kopek selai-selai.
buat meatball sedap tau. rebus dengan sedikit garam sebiji2, then balut dengan mince meat, pastu goreng ataupun rebus dalam tomato sos ;-)