Tuesday, March 3, 2009

FRIED CARROT



sapa suka carrot... angkat tangan... sapa suka... ini khas untuk pengemar carrot. resepi ambil dari french food .. goreng ala- ala manja gitu pas makan krup kruk krap kruk .. terpulang nak well done or medium rare..

FRIED CARROT

carrot merah potong ikut suka
udang
bawang besar putih potong bulat
bawang putih di cincang halus
butter

panaskan butter masukkan bawang putih dan bawang besar, goreng sampai kekuningan, masukkan udang dan carrot goreng ala-ala manja gitu than angkat.. yatt mkn ratah gitu jek.. nak tabur daun ketumbar lagi sedap.. takde stok kt umah. heee.. than sapa suka pedas masukkan cili besar potong nipis2..

5 comments:

ain said...

makan pun kena posing ala2 manja ni yatt..hihi

Suzi said...

saya suka karot...yummm.
kalaulah anak2 saya pun suka...diaorg ni payah sgt mkn sayur...geram betul.

kak ain...tunjuk sikit mcmana nak posing ala2 manja...hihihi...

zeeta said...

yatt..ita dah angkat kaki dah nie... (he he bukan tngn je suh angkat.. kaki pun naik sekali tawww..tapi posing sopan la..)... punyalah minat kat cik karot nie..kat umah stok mesti x putus.. goreng pon sodappppp!!

princessharyati said...

ain- ye tak ye gak yek tp td mkn ala2 rakussss..haaaa
suzi-oo ye ke suzi nnti masukje sayur dlm burger ke nasi goreng ke potong halus sure diorg telan gak..haa...
zeeta- ni mesti mata lawa sb suka mkn carrot meh tgk gmbr skit boleh tak ita?,...hee

aisyah,cikwan,pert said...

mesti lagi tambah sedap ni mkn atas plate mahal2 nih...huhuhuuu